PSV-fans kondigen massaal eerbetoon aan Thy aan: 'Alle respect voor Lennart!'

PSV-fans kondigen massaal eerbetoon aan Thy aan: 'Alle respect voor Lennart!'

16-03-2018 10:51
39

De supporters van PSV gaan tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo van zaterdagavond massaal hun waardering uitspreken voor VVV-spits Lennart Thy. De Duitser zal ontbreken in Eindhoven vanwege een stamceltransplantatie inclusief bloeddonatie, waarmee hij het leven van een leukemiepatiënt kan redden.

Supportersvereniging sv PSV wil dit gebaar belonen met een staande ovatie in de elfde minuut, aangezien Thy met rugnummer elf speelt. 'Wij vinden het fantastisch wat Lennart Thy van VVV Venlo doet om een mensenleven te redden! Alle respect voor Lennart! Hij verdient een fantastisch applaus tijdens PSV – VVV', laat men weten via de officiële kanalen.

Ook binnen de selectie van VVV is grote waardering voor de actie van Thy. "We waren er stil van. Zoiets zet je aan het denken", verwoordt ploeggenoot Clint Leemans in gesprek met De Limburger. "We staan er als spelers allemaal achter. Natuurlijk zullen we Lennart missen in het veld, want hij is een belangrijke speler voor ons. Maar op zo’n moment is voetbal bijzaak."