Mogelijk Ajax-debuut in thuisstad Rotterdam: Ik zou het echt mooi vinden

Mogelijk Ajax-debuut in thuisstad Rotterdam: "Ik zou het echt mooi vinden"

16-03-2018 18:00
30

Noa Lang staat mogelijk voor een saillant Ajax-debuut. De bij Feyenoord opgeleide buitenspeler kan zondagmiddag in Rotterdam, op bezoek bij Sparta, zijn eerste minuten voor de Amsterdamse hoofdmacht maken.

Dan zal Lang wel tot de wedstrijdselectie moeten behoren, net als in het thuisduel tegen sc Heerenveen. "Hoop het wel man! Ik zou het echt mooi vinden om mijn debuut voor Ajax in mijn geboortestad Rotterdam te maken", laat hij weten aan Ajax Life. Hoewel hij is grootgebracht bij Feyenoord, koestert Lang warme gevoelens voor Sparta, de tegenstander van zondag. "Dat is ook een beetje de club van mijn moeder en opa van mijn moeders kant. Dat zou het plaatje wel echt compleet maken!"

Hoewel Lang alweer aan zijn vijfde seizoen bij Ajax bezig is, blijft hij een Rotterdammer in hart en nieren. "Ik ben er ook trots op dat daar vandaan kom. Iedereen mag dat van mij weten en het is ook totaal geen geheim of zo. Mensen hebben ook gewoon te accepteren dat ik Rotterdammer ben." Zijn keuze voor Ajax is dan ook gebaseerd op sportieve gronden. "Voor Ajax spelen was altijd al mijn grote droom. Ik pas als voetballer ook meer bij de stijl van Ajax."