ADO herpakt zich na twee nederlagen op rij en wint in Rotterdam

16-03-2018 21:50
28

ADO Den Haag heeft weer een competitiewedstrijd gewonnen. De Hagenaars wonnen op bezoek in Rotterdam met 1-2 van Excelsior.

Excelsior had in de eerste helft het betere van het spel en nadat de manschappen van Mitchell van der Gaag een paar kansen hadden gemist, maakte Milan Massop er na 26 minuten 1-0 van. De verdediger kopte bij de tweede paal raak uit een corner. Daarmee is hij bijna clubtopscorer van de Kralingers.

ADO kwam als herboren uit de kleedkamer en produceerde zes minuten na de theepauze de 1-1. Nadat een inzet van Abdennasser El Khayati op de paal was beland, kopte Bjorn Johnsen de gelijkmaker binnen.

De goal van Johnsen zorgde ineens voor een aantrekkelijke wedstrijd in Kralingen. Het spel ging op en neer en beide ploegen kregen kansen. Een kwartier voor tijd maakte Johnsen zijn tweede goal van de avond. De spits haalde van een meter of twintig uit en via de voet van Wout Faes belandde de bal achter Theo Zwarthoed: 1-2.

Even later ontsnapte ADO doordat Ali Messaoud op de lat schoot. De Hagenaars slaagden er daarna in de voorsprong vast te houden, waardoor er na twee verliespartijen weer een keer gewonnen wordt. De ploeg van Alfons Groenendijk heeft nog maar een achterstand van één punt op nummer zeven PEC Zwolle.