Kieft over Ajax: 'Bij ieder interview denk je: ontspan toch eens man'

Kieft over Ajax: 'Bij ieder interview denk je: ontspan toch eens man'

17-03-2018 13:30
57

Wim Kieft constateert dat Erik ten Hag het moeilijk heeft bij Ajax. Zijn voorkomen helpt hem in de huidige situatie ook niet.

'Z'n presentatie is ronduit zwak en hij legt angstig, opgejaagd gedrag aan de dag', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Bij ieder interview denk je 'ontspan toch eens man'. Hij heeft dat losse niet in zich en hoewel hij daar weinig aan kan doen, duikt de boze buitenwereld en de kleedkamer bovenop je als je geen resultaat boekt. Hoe onterecht misschien ook, zo werkt het wel. Dan telt het ineens toch mee dat je moeilijk uit je woorden komt en allerlei rare woorden gebruikt.'

Spelers merken dat rare gedrag ook op. 'Als trainer-coach moet je in zo’n geval heel snel resultaat boeken en alles wat je zegt moet uitkomen. Gebeurt dat dan gaat een kleedkamer om en zeggen spelers: het is weliswaar een rare kwibus, maar hij laat ons beter spelen en wat hij uitkraamt, gebeurt daadwerkelijk. Zover is Ten Hag nog lang niet en om aan geloofwaardigheid te winnen bij Ajax zal hij snel resultaten moeten boeken. Natuurlijk is het extra moeilijk voor hem in Amsterdam omdat hij tussentijds in een bestaande situatie is gestapt. Toch, de manier waarop hij de hele affaire Younes heeft uitgelokt, helpt hem niet om snel grip te krijgen op Ajax en de spelers', aldus Kieft.