'Dat we pas na de rode kaart de ban breken, maakt me eigenlijk niet uit'

'Dat we pas na de rode kaart de ban breken, maakt me eigenlijk niet uit'

18-03-2018 07:12
48

Marco van Ginkel is tevreden na de 3-0 zege op VVV-Venlo zaterdagavond. De Eindhovenaren herpakten zich daarmee van de zeperd bij Willem II (5-0) vorige week. Volgens de aanvoerder was die oorwassing een incident.

"Dit voelt zeker als revanche", zegt Van Ginkel voor de camera van FOX Sports. "Wat vorige week is gebeurd maak je niet vaak mee, zeker niet als PSV. Er moest een reactie komen en die kwam er uiteindelijk. In de eerste helft ging het nog moeizaam. Het tempo lag laag, we leden te veel balverlies."

"Wij creëerden ook een paar kansjes, daar hadden we er eigenlijk een van moeten maken om het onszelf makkelijker te maken", vervolgt de middenvelder. "Dat we dan pas na de rode kaart de ban breken, maakt me eigenlijk niet veel uit. Het belangrijkste is dat we winnen. Vorige week was een incident."

Van Ginkel opende de score en bepaalde de eindstand via een strafschop op 3-0. Ook Hirving Lozano leek wel oren te hebben naar het buitenkansje. "Hij aast die bal altijd op, haha. Als je er zeven hebt gemaakt, dan geef je de bal niet af", besluit Van Ginkel.