Barça dankt uitblinker Messi, wint simpel en kruipt steeds dichter naar landstitel

Barça dankt uitblinker Messi, wint simpel en kruipt steeds dichter naar landstitel

18-03-2018 18:08
20

FC Barcelona is weer een stap dichterbij de Spaanse landstitel. Zondagavond werd er in Camp Nou een simpele thuiszege geboekt op Athletic Bilbao: 2-0. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. 

Na een halfuur was de clash tussen de nummers 1 en 13 van de Primera Division eigenlijk al gespeeld. Barça speelde vol op de aanval in de openingsfase en creëerde de nodige kansen. Al in de achtste minuut was het raak. Op aangeven van linksback Jordi Alba haalde Paco Alcacér de trekker over. 

Daarna was het de beurt aan Lionel Messi. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde de Argentijnse superster verwoestend uit met links. Door die treffer heeft Messi nu in negen seizoen op rij 25 competitietreffers op meer gemaakt voor zijn club. Messi vierde z'n goal overigens met een opvallend dansje, als eerbetoon aan een jong kankerpatiëntje. Na de 2-0 miste Messi een kans op z'n tweede treffer. Hij kon een fantastische solo niet afronden. 

De zege van Barcelona kwam na de pauze geen moment meer in gevaar. Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Ernesto Valverde nu 75 punten. Dat zijn er elf meer dan nummer twee Atletico Madrid, dat zondagavond op bezoek gaat bij Villarreal. Daarna zijn er nog negen speelrondes te gaan in Spanje.