'Of ze hem in Amsterdam al knijpen? Denk wel dat Ajax rekening met ons houdt'

'Of ze hem in Amsterdam al knijpen? Denk wel dat Ajax rekening met ons houdt'

19-03-2018 11:00
89

Ajax kan de borst natmaken, zegt Marco Bizot. De Amsterdammers knokken niet alleen voor de titel, maar hebben met AZ een concurrent die vol voor de tweede plek gaat. Het verschil tussen de nummer twee en drie is vijf punten.

Tim van Duijn
ALKMAAR

Ajax heeft dus twee concurrenten. "Of ze hem in Amsterdam al beginnen te knijpen? Ik denk wel dat ze rekening met ons houden", zegt Bizot na de 3-2 overwinning op FC Groningen tegen VoetbalPrimeur. "Als ze dat niet doen, gaat het juist fout. Ik denk dat zij serieus met schuine ogen naar onder kijken. Ze moeten beide kanten opkijken."

"Dat geeft extra veel stress, energie en druk", weet de AZ-doelman. "Het is voor ons allebei belangrijk. Als we de mogelijkheid hebben om in Amsterdam over ze heen te gaan, willen we daar alles aan doen." Ajax en AZ spelen op 29 april tegen elkaar in de Arena.

Als AZ de strijd om plek twee vol wil houden, kan de club zich weinig puntenverlies meer veroorloven. Zondag ging het tegen Groningen maar net goed, toen er in extremis gewonnen werd. AZ gaf in de tweede helft een 2-0 voorsprong weg. "Toen die 2-0 viel dacht ik dat het een relaxte middag zou worden. Van wat ik gehoord heb scoorde Groningen de 2-1 uit buitenspelpositie. Onbegrijpelijk. Daardoor hadden ze het gevoel dat er meer mogelijk was."

Mocht AZ het voor elkaar krijgen om tweede te worden in de Eredivisie, dan mag dat gerust een stunt worden genoemd. "Dat zou fantastisch zijn", zegt Bizot, die nog niet te ver vooruit wil kijken. "Champions League in Alkmaar? Je weet het niet, hè. We gaan het zien."

Lees ook: 'Dan denk ik ook dat bondscoach Koeman zegt: blijf maar thuis'