Rampzalig debuut in het Philips Stadion: Werkt maanden toe naar zo'n moment

Rampzalig debuut in het Philips Stadion: "Werkt maanden toe naar zo'n moment"

19-03-2018 08:30
4

VVV-Deen Emil Riis Jakobsen mocht na twee maanden eindelijk zijn debuut namens de Venlonaren maken, maar zal daar niet met veel plezier op terugkijken. De negentienjarige spits kwam tegen PSV binnen de lijnen bij een stand van 0-0, maar zag zijn ploeg uiteindelijk met 3-0 verliezen.

Jakobsen viel in op het moment dat PSV een corner kreeg, maar verzuimde om de bal bij de eerste paal weg te koppen waardoor Marco van Ginkel de score kon openen. "Je werkt maanden toe naar zo'n moment (Jakobsen werd in januari gehuurd van het Engelse Derby County, red.) en dan kop je een corner verkeerd door", treurde de spits in gesprek met De Limburger. "Dat vind ik heel vervelend. Voor mezelf, maar vooral voor de ploeg. Het is zaak dat ik hier de juiste lessen uit trek."

"Op zich is het wel mooi dat ik ben ingevallen tegen PSV, maar ik had graag een andere uitkomst gezien", vervolgt Jakobsen, die bijval krijgt van trainer Maurice Steijn. "Heel vervelend dat dit dan juist Emil moet overkomen." Steijn deed veel wenkbrauwen fronsen met zijn beslissing om vlak voor een PSV-corner te wisselen, maar spreekt zelf van een logische keuze. "Dat vond ik nu juist wel nodig, want we misten na de rode kaart (voor Ralf Seuntjens, red.) kopkracht."