Eerst Ajax, dan wellicht een land met Van Gaal: 'Niet hele dagen thuiszitten'

Eerst Ajax, dan wellicht een land met Van Gaal: 'Niet hele dagen thuiszitten'

19-03-2018 08:57
36

Danny Blind legt uit een wat een lid van de Raad van Commissarissen precies doet. Als alles goed gaat, treedt Blind op 23 april zelf toe tot de raad van Ajax. Dan kan hij officieel worden aangesteld.

"Commissarissen zijn mensen die op de achtergrond moeten fungeren. Je bent een beetje werkgever, omdat je verantwoordelijk bent voor het functioneren van de directie", zegt Blind bij Rondo van Ziggo Sport. "In de praktijk komt het meer neer op controle en adviseren, daar waar nodig is. We moeten er ook niet meer van maken." Blind geeft aan dat het een vrijwillige klus is en dus geen geld ontvangt voor zijn werkzaamheden.

Blind wilde weer aan het werk, maar voelde niet de behoefte om 24/7 met dat werk bezig te zijn. Een rol als commissaris biedt mooi uitkomst voor hem. "Ik was 38 toen ik stopte met voetbal. Daarna heb ik negentien jaar lang een hoop dingen intensief gedaan."

"Ik hoef niet meer 24/7 te werken, maar zou wel nog graag een land willen doen, wel of niet met Louis van Gaal. Dit soort jobs komt dan in beeld. Ik hoef ook niet hele dagen thuis te zitten. Ik was totaal verrast en had er nog nooit over nagedacht."