4 VWO én basisspeler van PEC Zwolle: 'Niet voor niets een contract aangeboden'

4 VWO én basisspeler van PEC Zwolle: 'Niet voor niets een contract aangeboden'

19-03-2018 11:09
28

Sepp van den Berg moet zijn eindexamen nog maken en was pas net geboren toen Robin van Persie in 2002 bij Feyenoord debuteerde, maar heeft een bijzonder record te pakken. Met 16 jaar en 88 dagen is hij de jongste Eredivisie-basisspeler sinds 1959.

"Ik vond het vorige week al mooi om mijn debuut te maken tegen FC Groningen, maar nu thuis in de basis debuteren is helemaal super. In het stadion waar ik zelf altijd op de tribune heb gezeten", aldus de 4 VWO-scholier na afloop van de wedstrijd tegen het Feyenoord (3-4) van Van Persie. Van den Berg kon echter moeilijk leven met de nederlaag tegen de stadionclub. "Als achterhoede is het ook niet fijn om vier goals tegen te krijgen", liet hij weten aan De Telegraaf.

Trainer John van 't Schip was onder de indruk van zijn pupil. "Na een moeilijk begin in de eerste fase van de wedstrijd, heeft hij zich ongelofelijk goed gepresenteerd. Ik vind dat hij een prima wedstrijd heeft gespeeld en dat voor iemand van zestien. We hebben Sepp niet voor niets al een paar weken geleden een contract aangeboden."

Van den Berg tekende op 22 februari een nieuw contract, dat hem tot de zomer van 2020 in Zwolle houdt.