Ten Hag geeft Ajax-spelers vrij en heeft blessurenieuws: 'Zal daarom nodig zijn'

Ten Hag geeft Ajax-spelers vrij en heeft blessurenieuws: 'Zal daarom nodig zijn'

19-03-2018 21:12
25

Erik ten Hag gaat hard aan de slag met de overgebleven Ajacieden, maar geeft ze daarna een aantal dagen vrij. Dat is belangrijk volgens de Ajax-trainer met het oog op de slotfase van het seizoen.

Ten Hag verliest drie Ajacieden aan het Nederlands elftal. Daardoor past de Ajax-trainer het programma iets aan. "Daar moeten we een goede invulling aan geven", zegt hij tegen Ajax TV. "Het is een balans zoeken tussen inspanning en ontspanning. De eerste paar dagen staan in het teken van inspanning en gas geven."

"Daarna geven we ze een aantal dagen vrij zodat ze de energie kunnen vinden voor de laatste wedstrijden van het seizoen om nog één keer alles te geven. Dat zal ook nodig zijn om alle wedstrijden te winnen."

Goed nieuws voor Ten Hag: Kasper Dolberg keerde maandag terug op het trainingsveld. "Hij heeft buiten getraind. Dat gaan we intensiveren. De komende dagen zal hij hier doortrainen. Hopelijk kan hij redelijk snel aansluiten. Wanneer dat precies zal zijn, kan ik op dit moment niet zeggen."