'Grote Nederlandse clubs moeten toeslaan, hij is net zo goed als Van der Sar'

'Grote Nederlandse clubs moeten toeslaan, hij is net zo goed als Van der Sar'

19-03-2018 22:20
67

De Nederlandse clubs staan te slapen, stelt Romeo Castelen. Hij heeft het over zijn eigen doelman Lars Unnerstall, die volgens hem toe is aan een stap hogerop en in zijn ogen net zo goed is als Edwin van der Sar.

"Ik snap niet waarom grotere clubs in Nederland nog niet hebben toegeslagen", zegt Castelen over de doelman van VVV-Venlo in gesprek met de Volkskrant. "Deze man is net zo goed en gedreven als Van der Sar." Unnerstall werd afgelopen zomer uit Duitsland opgepikt en tekende in Venlo voor één jaar.

Technisch manager Stan Valckx prijst zich gelukkig met Unnerstall, die bij VVV wekelijks uitblinkt en ook zaterdag tegen PSV een goede wedstrijd keepte. "Hij moest flink inleveren om naar ons te komen, maar zag er een uitdaging in. Gelukkig maar. Unni is sociaal, helpt iedereen met van alles, maar is ook kritisch naar de groep. Hij wil midden in de groep staan, vandaar ook die taallessen, die niet verplicht zijn."

Valckx zag een aantal goede reddingen van Unnerstall in Eindhoven. "Ik denk dat ze dit soort reddingen niet meer gezien hebben in het Philips Stadion sinds Gomes", aldus de oud-technisch manager van PSV.