Ten Hag geeft complimenten aan Ajax-duo: Dat ziet er steeds beter uit

Ten Hag geeft complimenten aan Ajax-duo: "Dat ziet er steeds beter uit"

19-03-2018 22:46
30

Erik ten Hag is steeds meer te spreken over zijn vleugelspelers bij Ajax. Tegen Sparta lieten Justin Kluivert en David Neres bij vlagen goede dingen zien.

"Dat ziet er steeds beter uit. Het samenspel, de variaties en de dynamiek. We konden gevaarlijk worden door het midden van het veld. Ik zie veel aanknopingspunten, daar moeten we op voortborduren. Dat is investeren op het trainingsveld. Spelers voelen elkaar steeds beter aan. De automatismes zijn groeiende, maar het moet nog meer verbeterd worden", zegt Ten Hag tegen Ajax TV.

Ten Hag is een aantal van zijn spelers kwijt aan de nationale elftallen. "Het is typerend voor een topclub dat er veel spelers worden uitgenodigd. Dat is bij ons het geval. Een prima ervaring voor de spelers, die ze mee kunnen nemen naar de clubs. Dat kan ons alleen maar ten goede komen. Wat ik tegen ze zeg? Veel succes en kom gezond weer terug."

Een van de Ajacieden die zijn debuut maakt voor Oranje is Justin Kluivert. Ten Hag bracht hem het goede nieuws. "Het is altijd een prettige boodschap die je dan over kunt brengen. Als ze er al wat langer bijzitten, is het normaler. Maar zo'n eerste keer is heel bijzonder. Dat geldt ook voor Tagliafico, die voor de tweede keer wordt uitgenodigd (voor Argentinië, red.). Dat zorgt voor een extra motivatieprikkel."