Pröpper: 'Ongelooflijk frustrerend, alsof wij pupillen waren die net begonnen'

Pröpper: 'Ongelooflijk frustrerend, alsof wij pupillen waren die net begonnen'

20-03-2018 07:03
18

Davy Pröpper ontwikkelt zich stormachtig bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. De middenvelder beaamt dat hij fysiek vooruit is gegaan sinds zijn transfer van PSV. "Buiten de topzes is iedereen zo aan elkaar gewaagd dat elke wedstrijd er een op leven en dood is."

"Vooral de eerste week wist ik niet wat me overkwam en had ik het moeilijk", zegt Pröpper in De Telegraaf. "We speelden tegen Manchester City thuis, waren nieuw in de Premier League en het voelde alsof wij als pupillen net waren begonnen met voetballen. Dat was ongelooflijk frustrerend, maar daarna hebben we het als ploeg ook goed opgepakt. We halen veel vertrouwen uit de laatste wedstrijden. En persoonlijk heb ik ook stappen gemaakt."

Toch boekte Pröpper de meeste progressie op het mentale vlak. "Mijn vetpercentage is hetzelfde gebleven en in Nederland liep ik ook veel, maar je moet hier vooral vlijmscherp in je koppie zijn. De kopduels, de ballen die er net tussen vallen: die moét je winnen, 95 minuten lang. Het is op het middenveld overleven. Daarop worden wedstrijden in de Premier League beslist. Als ik verzaak wordt het lastig voor onze verdediging."

Bij Brighton speelt Pröpper doorgaans iets controlerender dan in Oranje. "Ik hoor wel van de bondscoach wat hij met me van plan is. Hoewel we allebei een Vitesse- en PSV-verleden hebben, had ik meneer Koeman tot deze week eigenlijk nog nooit ontmoet. Wat voor een coach hij is en wat ik denk te verwachten, vind ik moeilijk te beantwoorden. Ik ben gewoon met open vizier en vertrouwen binnengekomen bij Oranje. We gaan lekker beginnen…"