Nijland: 'Touwtjes in handen, maar bij Ajax en City kennen ze hem ook goed'

Nijland: 'Touwtjes in handen, maar bij Ajax en City kennen ze hem ook goed'

20-03-2018 08:15
47

FC Groningen wil Ritsu Doan maar wat graag behouden, maar moet dan wel voldoen aan de optie tot koop van twee miljoen euro. Een fors prijskaartje voor de Trots van het Noorden. Daarom komt nu ook de supportersvereniging in actie.

De supportersvereniging roept de achterban op de seizoenkaart snel te verlengen, in een poging Groningen meer financiële zekerheid te verschaffen om de Japanner vast te leggen. "Hij zou heel goed het volgende goudhaantje kunnen worden van de club in navolging van spelers als Virgil van Dijk, Dusan Tadić, Filip Kostić en Arjen Robben", zegt voorzitter John de Jonge in het Dagblad van het Noorden.

"Ons advies aan Nijland is: koop hem a.u.b. Maar wij hebben ook wel oog voor de financiële positie van de club. Daarom roepen wij supporters die toch al hun seizoenkaart wilden verlengen op dat snel te doen", vervolgt De Jonge. "Zo krijgt de club meer zekerheid om de nek te kunnen uitsteken. Ik denk dat het de investering waard is, dus ik zou zeggen: help Doan behouden voor de FC."

Algemeen directeur Hans Nijland van Groningen maakt er geen geheim van dat de club verder wil met Doan, die zondag tegen AZ zijn zevende goal van het seizoen maakte. "Het zou ontzettend jammer zijn als we hem zouden moeten laten gaan. Dat is dan ook nadrukkelijk niet de bedoeling", stelt Nijland, die de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden op een rij aan het zetten is.

"Wij hebben in ieder geval de touwtjes in handen, al weet ik dat ze Doan bij Ajax en Manchester City ook goed kennen", besluit de directeur.