'Opvolger' Ziyech loopt rond in Eredivisie: 'Denk dat hij toe is aan stap hogerop'

'Opvolger' Ziyech loopt rond in Eredivisie: 'Denk dat hij toe is aan stap hogerop'

20-03-2018 18:07
62

Valentijn Driessen tipt Ryan Thomas als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax. De journalist van De Telegraaf voorspelt dat de Marokkaan komende zomer vertrekt uit Amsterdam. Thomas, uitblinker van PEC Zwolle, zou dan geschikt zijn om hem op te volgen.

"Exceptionele klasse in de Eredivisie. Daar moet je je gelukkig mee prijzen, zeker omdat de Eredivisie qua niveau steeds minder wordt", zegt Driessen over Ziyech tegen Telesport. "Als je dan zo'n speler iedere week mag zien, mag je in je handen knijpen."

Driessen tipt dus Thomas als opvolger van Ziyech. "Ik denk dat Ziyech in de zomer een transfer gaat maken. Misschien is hij op termijn dan een opvolger van Ziyech bij Ajax. Een speler die zich enorm heeft ontwikkeld bij PEC Zwolle en iedere wedstrijd opvalt. Ik denk dat hij toe is aan een stap hogerop. Dat vindt hij zelf ook en zelf zou hij de stap dolgraag maken. Of naar de topdrie in Nederland, of elders in het buitenland."

Thomas is momenteel aan zijn vijfde seizoen bij PEC bezig. De 23-jarige spelmaker maakte in 2013 zijn debuut voor de eredivisionist. De Nieuw-Zeelanderspeelde in zijn thuisland voor Western Suburbs en Waikato FC.