Verschil tussen Real Madrid en Ajax: Ajax is echt één club

Verschil tussen Real Madrid en Ajax: "Ajax is echt één club"

20-03-2018 19:07
44

De zestienjarige Joshua Pynadath heeft grote plannen bij Ajax. Hij hoopt ooit Ajax 1 te bereiken en de Champions League te winnen.

Pynadath is een Amerikaanse vleugelaanvaller die twee jaar geleden bij Ajax terechtkwam om in de jeugd te spelen en nu bij Ajax O17 speelt. In Amerika speelde hij voor Red Star FC en DeAnza Force FC en in Spanje voor Real Madrid. "Mijn moeder werkt bij een groot softwarebedrijf. Ze werd in 2013 overgeplaatst naar Madrid. Ik verhuisde mee van Californië naar Madrid, en zo belandde ik in de jeugdopleiding van Real Madrid. Het was een grote stap", zegt Pynadath op de clubsite.

Pynadath ziet verschillen tussen de jeugdopleiding van Real Madrid en die van Ajax. "Ajax is echt één club. Het is erg goed dat ze hier verschillende teams en leeftijden elkaar laten ontmoeten. Jonge kinderen, maar ook spelers van het eerste team. Je kunt in de sportschool staan, bezig met een extra oefening, en naast je staat iemand van Ajax 1! Die kun je dan gewoon vragen stellen en je kunt er advies van krijgen."

"Dit seizoen wil ik kampioen worden met Ajax. We hebben afgelopen week een belangrijke overwinning op Vitesse geboekt. Ik had een assist en ik ben blij dat we nu goed in vorm zijn. Ik wil hard blijven werken en me blijven ontwikkelen om uiteindelijk Ajax 1 te bereiken. Ik wil Champions League spelen, en winnen, dat is het hoogste doel."