Ten Hag: Werden afspraken niet nagekomen, dat mag niet en dat kan niet

Ten Hag: "Werden afspraken niet nagekomen, dat mag niet en dat kan niet"

20-03-2018 21:08
68

Erik ten Hag prijst zich gelukkig met de ruime overwinning op Sparta. De Amsterdammers kwamen nog wel 1-0 achter, maar wonnen uiteindelijk met 2-5.

"Ja, natuurlijk. En dat op de verjaardag van Ajax", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Het is altijd goed dat je jezelf een cadeau kunt geven. Dat hebben we de club en de fans gegeven. We zijn er heel tevreden mee."

Michiel Kramer kopte Sparta op 1-0, maar daar schrok Ten Hag niet van. "Schrikken niet, maar je wilt natuurlijk altijd ageren en het initiatief hebben. We moesten achtervolgen en dat doen we liever niet. Het was ook te voorkomen geweest. Uit een spelhervatting. Er werden afspraken niet nagekomen, dat mag niet en dat kan niet. Het was goed dat we heel snel reageerden en dat vlekje hebben weggewerkt."

Ten Hag maakt zich geen zorgen om het feit dat Ajax de wedstrijd wederom pas in de tweede helft naar zich toe wist te trekken. "Nee. Je weet dat tegenstanders zich instellen op Ajax. Dat deed Sparta ook. Ze speelden fel, met heel veel passie, georganiseerd en gokkend op de omschakeling. Dan weet je dat je de muur moet slechten en in een hoog tempo moet spelen."

"Het was niet makkelijk. Het kunstgras was niet gesproeid. Dan is het lastig om tempo aan de bal te krijgen. We hebben het naar behoren gedaan. Met name ook de loopacties en de omschakelmomenten."