'Er klonk al gefluit voor ik was ingevallen bij Feyenoord. Dat had invloed op me'

'Er klonk al gefluit voor ik was ingevallen bij Feyenoord. Dat had invloed op me'

21-03-2018 06:49
34

Jean-Paul Boëtius vindt dat zijn sportieve dip te lang heeft geduurd. De Feyenoord-aanvaller begon goed aan zijn rentree in Rotterdam-Zuid, maar zakte daarna ver weg. Het leverde zelfs fluitconcerten op.

"Het duurde lang. Te lang. Dan ga je piekeren en dat helpt je ook niet vooruit", zegt Boëtius in het Algemeen Dagblad. "Ja, als speler krijg je het gemor op de tribunes heus wel mee. En ik snap ook dat de mensen meer verwachten, dat is terecht. Alleen gefluit helpt niemand verder, ik blokkeerde echt een beetje. Het moest ook beter, dat wist ik. Maar soms klonk er al gefluit voor ik daadwerkelijk was ingevallen. Dat had gewoon invloed op me."

Boëtius is daarom extra blij dat hij anderhalve week geleden scoorde tegen AZ. "Ik zat met mezelf in de knoop en de trainer zag dat ook. Je zoekt dan naar vertrouwen en dan helpen doelpunten en assists meer dan al het andere. Op trainingen gaat het vaak zo lekker, maar het gaat natuurlijk om wedstrijden."

Velen hadden verwacht dat Boëtius net zoveel kon leveren als voor zijn vertrek bij Feyenoord. Uiteindelijk belandde hij op de bank. "Het was knokken om weer een kans te krijgen. Dat verliep aanvankelijk stroef. De trainer koos eerst voor Sam Larsson en later kreeg Bilal Basacikoglu de voorkeur. De trainer was niet tevreden over mij en daar had hij zeker een punt."

No Poll