Wijnaldum geveld door heftige infectie: 'Dokter stuurde me direct weg'

Wijnaldum geveld door heftige infectie: 'Dokter stuurde me direct weg'

21-03-2018 07:00
16

Georginio Wijnaldum had bij Liverpool te maken met gewichtsverlies. Toen bekend werd dat de middenvelder een infectie had, werd hij door zijn club naar huis gestuurd. Wijnaldum speelde afgelopen weekend weer negentig minuten mee tegen Watford (5-0 winst).

"Ik was geveld door een heftige infectie, waardoor ik flink afviel", zegt Wijnaldum in De Telegraaf. "Ik werd op een avond wakker en had last van diarree. De volgende ochtend belde ik de dokter, die vroeg of het me lukte om naar de club te komen. Daar kreeg ik weer last van mijn buik, waarop de dokter me direct wegstuurde. Hij was bang dat ik andere spelers zou besmetten."

Wijnaldum ging naar huis en hoopte dat hij een paar dagen later weer het mannetje zou zijn. "Maar het hield twee weken aan. Na vijf dagen was er al bloed bij me afgenomen, maar ook daaruit werd niet duidelijk wat er was. Pas nadat mijn ontlasting werd onderzocht, bleek er sprake van een bacterie."

Wijnaldum kreeg antibiotica, maar werd daar naar eigen zeggen nog zieker van. Nadat het beter ging, moest de Oranje-international werken aan zijn fitheid. Wijnaldum zegt dat het nu beter gaat, maar hij nog niet op het niveau van voor zijn ziekte zit.