'Scouts van Barcelona op de tribune tijdens oefenduels Nederlands elftal'

'Scouts van Barcelona op de tribune tijdens oefenduels Nederlands elftal'

21-03-2018 08:43
64

Matthijs de Ligt wordt tijdens de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Engeland en Portugal bekeken door scouts van FC Barcelona. Dat meldt El Mundo Deportivo in Spanje.

Barcelona is serieus in de belangstelling voor De Ligt en stuurde een maand geleden ook al een scout naar Nederland toe, toen Ajax speelde tegen PEC Zwolle. De club bekeek toen niet alleen De Ligt, maar ook Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Justin Kluivert.

Tijdens de oefenwedstrijden van Oranje hoopt Barcelona een beter beeld te krijgen van De Ligt, die het tegen Engeland en Portugal op moet nemen tegen spitsen van hoog niveau, áls hij in de basis wordt gezet door bondscoach Ronald Koeman. Voor De Ligt zou het een ultieme test zijn om zich te bewijzen tegenover de Barça-scouts.

Barcelona heeft De Ligt al een tijdje op het lijstje staan. De club heeft de achttienjarige Ajacied dit seizoen al meerdere wedstrijden aan het werk gezien, waarin hij een goede indruk heeft gemaakt. El Mundo Deportivo vraagt zich af hoe De Ligt zich staande weet te houden tegenover Cristiano Ronaldo.

Gerard Piqué en Samuel Umtiti lijken verzekerd van hun plek bij Barcelona, maar Thomas Vermaelen en zomeraanwinst Yerry Mina hebben geen zekerheid. Vermaelen kan volgens Spaanse berichten bijtekenen, maar Mina wordt wellicht verhuurd. Daardoor zijn er bij Barcelona kansen voor De Ligt.