Fortuna reageert op aantijgingen Oliseh: Zijn allemaal bedoeld als rookgordijn

Fortuna reageert op aantijgingen Oliseh: "Zijn allemaal bedoeld als rookgordijn"

21-03-2018 15:31
34

Fortuna Sittard zegt dat het blij is met hoe de arbitragezaak tegen Sunday Oliseh is verlopen. Dinsdag kwam de zaak voor bij de tuchtcommissie. Oliseh wilde een terugkeer als trainer bij de club afdwingen.

Fortuna Sittard gaat er vanuit dat dit niet gaat gebeuren. "Het heeft er alle schijn van dat een terugkeer niet meer tot de mogelijkheden behoort, zo liet de Arbitragecommissie gisteravond al doorschemeren. Dat stemt ons voorzichtig positief", zegt voorzitter Isitan Gün op de website van Fortuna. "De aantijgingen die Oliseh en zijn raadsvrouw op tafel legden konden wij met overtuigend bewijs weerleggen. Ook zijn ze niet met enig bewijs gekomen die hun standpunten kracht bij konden zetten."

"Het is gebleven bij woorden, zonder enig onderliggend document. Wij zijn altijd transparant geweest naar de KNVB en daarnaast worden wij onderworpen aan audits door een onafhankelijke partij. Als wij illegaal bezig geweest zouden zijn, dan was dit allang boven water gekomen. Dat is allemaal niet het geval. De aantijgingen, met name die over de illegale praktijken, zijn allemaal bedoeld als rookgordijn, om af te leiden van de kern van deze arbitragezaak: de door meneer Oliseh gewenste terugkeer en het ontoelaatbaar handelen in zijn functie als hoofdtrainer die dit in de weg staat. Dat lijkt zoals gezegd een gepasseerd station", aldus Gün.

Lees ook: Oliseh onthult 'illegale Fortuna-praktijken': 'Wou geen zwart geld aannemen'