Oliseh onthult 'illegale Fortuna-praktijken': 'Wou geen zwart geld aannemen'

Oliseh onthult 'illegale Fortuna-praktijken': 'Wou geen zwart geld aannemen'

20-03-2018 22:02
47

Sunday Oliseh heeft openheid van zaken gegeven over zijn geruchtmakende vertrek bij Fortuna Sittard. De Nigeriaanse trainer werd in februari ontslagen en betichtte de Limburgers vervolgens van 'illegale praktijken', waar hij zelf niet aan mee wilde werken.

Oliseh heeft sindsdien niet laten doorschemeren met wat voor specifieke praktijken Fortuna zich bezighield, maar komt dinsdagmiddag met een onthulling. "Mijn assistenten en ik hebben geweigerd om met zwart geld uitbetaald te worden. De spelersgroep heeft ook geweigerd, maar ik ben de zondebok geworden", verklaart Oliseh in gesprek met FOX Sports. De Nigeriaan was naar de rechtbank gekomen voor de eerste zitting in de zaak die hij tegen Fortuna heeft aangespannen.

Het woord is nu aan de rechterlijke macht, laat Oliseh weten. "Het bewijs en al het papierwerk zijn inmiddels overhandigd. Het is nu niet meer een kwestie van: Oliseh riep zomaar wat", aldus de trainer die er bewust voor gekozen heeft om langer te wachten met het naar buiten brengen van zijn beschuldigingen. "We wilden Fortuna niet beschadigen en we wilden de mensen binnen de club geen pijn doen."

Lees ook: 'Oliseh-soap gaat door: Fortuna pestte trainer weg met koud water en slecht eten'

No Poll