Ajax in rouw: oud-speler en medeontwerper van clublogo (88) overleden

Ajax in rouw: oud-speler en medeontwerper van clublogo (88) overleden

21-03-2018 18:34
45

Ajax heeft woensdagmiddag het overlijden van oud-speler Rolf Leeser (88) bekendgemaakt. De geboren Duitser speelde zes seizoenen lang als rechtsbuiten voor de Amsterdammers en hielp later mee met het ontwerpen van een nieuw Ajax-logo.

Leeser was tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met zijn Joodse familie naar Nederland gevlucht en debuteerde in 1948 voor Ajax. In 1954 nam hij afscheid van Ajax 1, nadat de teller op 34 competitiewedstrijden zes doelpunten stond. Leeser ging verder als ondernemer in de modebranche. 'Het tekende de eigenzinnigheid en het zakelijke vernuft van Leeser', schrijft Ajax op de clubsite.

Na zijn spelersloopbaan bleef de voormalig rechtsbuiten betrokken bij Ajax. Leeser nam jarenlang zitting in de ledenraad en gaf mede vorm aan de vernieuwing van het Ajax-logo in 1991. Dit embleem wordt tot de dag van vandaag gebruikt door de Amsterdammers. Bovendien bouwde hij een hechte vriendschap op met oud-ploeggenoot Rinus Michels, die later als Ajax-trainer grote successen zou boeken.