Zorgeloze benefietavond voor Feyenoord: ADO klungelt zichzelf naar ruime nederlaag

Zorgeloze benefietavond voor Feyenoord: ADO klungelt zichzelf naar ruime nederlaag

21-03-2018 19:51
34

Feyenoord heeft de benefietwedstrijd tegen ADO Den Haag van woensdagavond zonder enige moeite gewonnen. In een prima gevulde Kuip werd het 4-0 voor de stadionclub, die aandacht vroeg het onderzoek naar alvleesklierkanker, geleid door clubarts Casper van Eijk.

ADO leek te beseffen dat de avond vooral om het goede doel draaide en had Feyenoord na twintig minuten al twee doelpunten cadeau gedaan. Jens Toornstra schoot de openingstreffer binnen nadat hij een pass van Nick Kuipers onderschepte. Diezelfde Kuipers werd direct daarna eenvoudig gepasseerd door Bilal Basacikoglu, die knullig balverlies van Donny Gorter afstrafte.

De van een blessure teruggekeerde Sam Larsson tekende nog voor rust de 3-0. In de tweede helft kopte Dylan Vente de vierde treffer binnen na een perfecte voorzet van jeugdspeler Joël Zwarts. De buitenspeler van Feyenoord Onder 19 zag zijn ploeggenoten Ramon ten Hove en Jordy Wehrmann in de basis staan; Noah Lewis en Boyd Reith mochten als invaller hun debuut maken. Zij konden in de score geen verandering meer brengen, maar de stemming in De Kuip bleef opperbest.