Nederlander geniet in Schotse competitie: Ik hou van doorrammen

Nederlander geniet in Schotse competitie: "Ik hou van doorrammen"

21-03-2018 20:42
25

Kenny van der Weg vertrok twee jaar geleden bij NAC Breda om in Schotland te gaan voetballen. Sinds kort staat hij op de loonlijst bij Hamilton Academical en dat bevalt hem goed. In gesprek met BN De Stem beschrijft de middenvelder de bijzondere route die hij aflegde.

Na vier seizoenen in de hoofdmacht van NAC tekende Van der Weg (27) bij Ross County. Daar liet hij in januari zijn contract ontbinden, om enkele weken later weer terug te keren naar Groot-Britannië. "Ik was echt net thuis en toen werd ik dus gebeld door deze trainer (Martin Canning, red.). Ondanks dat ik juist net uit Schotland kwam, kreeg ik er wel direct een goed gevoel bij. Ik heb hier op zoveel gebieden meer ervaring opgedaan en de competitie zelf past denk ik goed bij mij."

"Er wordt hier over het algemeen meer toegestaan en aangezien ik wel van doorrammen hou, ligt mij dat wel goed", vervolgt Van der Weg, die aanvankelijk moest wennen aan zijn nieuwe leefomgeving: een dorp met enkele duizenden inwoners. "Als jongen van Rotterdam was het natuurlijk wel even omschakelen, vooral omdat de dichtstbijzijnde grote stad op meer dan drie uur rijden ligt."