Jones denkt aan zoontje na Van Marwijk-belletje: Wilde daarom ooit WK meemaken

Jones denkt aan zoontje na Van Marwijk-belletje: "Wilde daarom ooit WK meemaken"

22-03-2018 08:49
7

Voor Brad Jones zou een plek in de WK-selectie van Australië een emotionele lading met zich meedragen. In 2010 zou hij ook naar de eindronde gaan, maar werd zijn zoontje ernstig ziek. Uiteindelijk overleed zijn kind aan kanker.

"Toen was er inderdaad die situatie. Ik wilde daarom ook ooit nog een WK meemaken", zegt de Feyenoord-doelman in het Algemeen Dagblad. "Om de mensen om mij heen trots te maken. Vooral de mensen die dicht bij mij staan sinds die vreselijke periode. Als ik er nu bij zou zitten in Rusland, kan het de herinnering van het missen van 2010 wegwissen. Nee, dat wegwissen is niet helemaal het goede woord. Waar het om gaat, is dat ik nu de kans heb om de mensen die mij dierbaar zijn een goed gevoel te geven. Die kans wil ik pakken."

Bert van Marwijk heeft Jones nu weer bij de selectie gehaald en dus lonkt het WK. "Ik ken het gevoel al uit het verleden, maar ik sta te popelen om mijn land weer te vertegenwoordigen. De rol van Van Marwijk? Voetballers hebben te maken met mensen die een mening over hen hebben. Je kunt niet altijd de favoriet zijn van alle trainers. Maar Van Marwijk begon en dan start iedereen weer vanaf nul. Ik denk niet dat de bondscoach alleen naar de Eredivisie kijkt. Maar het kan geen nadeel zijn als je in zijn achtertuin competitiewedstrijden speelt."