Pijnlijke avond voor Jong Oranje: fikse nederlaag in eigen huis tegen België

Pijnlijke avond voor Jong Oranje: fikse nederlaag in eigen huis tegen België

22-03-2018 20:18
41

Een pijnlijke avond voor Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten uit België, donderdagavond op De Vijverberg. Het werd 1-4. Bij Oranje stonden onder meer Denzel Dumfries, Rick van Drongelen, Bart Ramselaar en Steven Bergwijn in de basis. 

Het team van bondscoach Art Langeler liep al na drie minuten achter de feiten aan. Obbi Mamadou kopte van dichtbij de openingstreffer binnen achter goalie Justin Bijlow. 

Vrij snel na de pauze kwam Nederland op gelijke hoogte. Het was debutant Arnaut Groeneveld (NEC) die de goal op zijn naam kreeg. Lang kon Oranje niet van die goal genieten. Even later stond het namelijk weer 1-2, via Dion Cools. Het hek was daarna van de dam. Julien Ngoy en Alexis de Sart maakten de derde en de vierde goal namens de Rode Duivels. 

Na de pauze viel onder meer Carel Eiting (Ajax) in bij het Nederlands elftal. Dinsdagavond komt Jong Oranje opnieuw in actie. Dan staat het EK-kwalificatieduel met Jong Andorra op het programma.

Opstelling Jong Oranje: Bijlow, Dumfries, Rosario, Van Drongelen, Hoogma, Koopmeiners, Ramselaar, Van Amersfoort, Clement, Bergwijn en Groeneveld