Tirade van Gullit: 'Het is echt een schande, Nederlands voetbal is kapot gemaakt'

Tirade van Gullit: 'Het is echt een schande, Nederlands voetbal is kapot gemaakt'

22-03-2018 23:32
63

De aanwezigheid van (te) veel kunstgrasvelden is een belangrijke oorzaak voor de teloorgang van het Nederlandse voetbal. Dat is de stellige overtuiging van Ruud Gullit.

De voormalig assistent-bondscoach is fel tegenstander van kunstgras, blijkt eens te meer uit zijn tirade tegen persbureau Reuters"Ik heb het al vaker gezegd: zulke velden, dat moet je niet willen, maar in Nederland wordt het juist gepromoot."

"De mensen die een goed woordje deden voor kunstgras hadden er een zakelijk belang bij en nu hebben ze zelfs hoge functies binnen de KNVB", doelt Gullit ongetwijfeld op Jan Smit en Nico-Jan Hoogma. Zij waren jarenlang actief bij Heracles Almelo, dat nauwe banden heeft met kunstgrasfirma TenCate. 

"We weten nu dat kunstgras schadelijk is, maar het lijkt te laat om alles terug te draaien. Het Nederlandse voetbal is achteruit gehold. Het heeft ons voetbal kapot gemaakt. Als er in élke competitie op kunstgras zou worden gespeeld, had ik er misschien anders over gedacht. Maar het is alleen in Nederland zo. Zes Eredivisie-clubs spelen op kunstgras. Het is echt een schande."