'Ik hoop natuurlijk ooit trainer te worden bij Ajax 1, die club zit in mijn DNA'

'Ik hoop natuurlijk ooit trainer te worden bij Ajax 1, die club zit in mijn DNA'

23-03-2018 08:45
27

Na zijn gedwongen afscheid als profvoetballer, streeft John Heitinga er nu naar als trainer de top te bereiken. De 34-jarige oud-international wil op een dag voor de groep staan van Ajax 1.

"Ik mis voetbal zeker; het was en is m'n grote liefde", zegt Heitinga tegen Men's Health. "Ik mis vooral de humor in de kleedkamer, de spanning van een wedstrijd en de nasleep van een groot evenement als een WK of EK." De voormalig verdediger realiseerde al snel dat hij door wilde als trainer. "Ik heb stage gelopen bij Marcel Keizer en heb een aantal cursussen gevolgd. Vorig jaar heb ik mijn trainingsdiploma gehaald en ben ik aan de slag gegaan als trainer van Ajax Onder 19."

Dat was vooral in het begin heel erg wennen, erkent Heitinga. "Ik merkte dat ik snel gefrustreerd raakte en soms te fanatiek was. Soms werd ik boos: dan begreep ik niet waarom een speler een bepaalde keuze maakte, omdat ik het zelf anders had gedaan. Langzaam maar zeker begint dat te wennen. Ik heb nog wel veel te leren als trainer, maar ik wil er alles aan doen om de beste te worden."

"Ik hoop natuurlijk ooit trainer te worden bij Ajax 1", vervolgt Heitinga. "Op dat niveau ben ik nu nog lang niet, dat weet ik ook, maar als ik ergens aan de slag ga als trainer, dan bij Ajax. Die club zit in mijn DNA, ik loop daar al sinds m'n zevende. Ik heb zelfs een van de eerste palen van de Johan Cruijff Arena geslagen als klein jongetje. Eigenlijk is het een soort tweede huis."