Langeler: 'Hij is een begenadigde voetballer, dit gaat iets moois worden'

Langeler: 'Hij is een begenadigde voetballer, dit gaat iets moois worden'

23-03-2018 09:43
11

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler steekt de loftrompet over Michel Vlap, die donderdag tegen de leeftijdsgenoten van België debuteerde (1-4). De middenvelder van sc Heerenveen speelde een helft mee.

"Michel is een begenadigde voetballer", zegt Langeler in de Leeuwarder Courant. "Hij heeft iets speciaals. Vooral aan de bal is Michel heel vaardig. Hij heeft een goede eerste aanname en kan het spel verleggen. Typisch een talent. Hij is nog grillig, maar je ziet dingen waarvan je denkt: ja, dit gaat iets moois worden."

Een kritische kanttekening plaatst Langeler ook. "Michel was, net als de andere middenvelders, te veel voor de bal bezig. We maakten de gelijkmaker en in onze euforie gingen wij als wilden op zoek naar de 2-1. Tegen een ploeg als België is dat dodelijk. Zij maakten vervolgens snel de 1-3 en dat had te maken met de bezetting op het middenveld."

"Ik snap het enthousiasme en de gretigheid wel van de jongens. Maar ze moeten nog leren", vervolgt Langeler. "Dit is niet sc Heerenveen of wat voor club dan ook, maar het Nederlands elftal. Je móet ook in de tactische discipline spelen."