Meneer Van der Sar contacteerde mij om hem te helpen. Ik kon gelijk terecht

"Meneer Van der Sar contacteerde mij om hem te helpen. Ik kon gelijk terecht"

23-03-2018 16:45
39

Wamberto is blij dat hij David Neres mag begeleiden bij Ajax. De Braziliaanse landgenoot van de vleugelaanvaller doet wat hij kan om Neres thuis te laten voelen in Amsterdam.

"Meneer Van der Sar contacteerde mij om hem te helpen. Ik kon gelijk terecht. Ajax blijft in m'n hart zitten", zegt Wamberto tegen Ajax TV. "Neres is echt een goede jongen. Zijn vader heeft dezelfde naam als ik. Ik zei tegen hem: misschien ben je wel familie van mij. Daardoor had hij sneller een klik met mij. Ik heb veel met hem gesproken en hij luisterde ook veel naar mij."

Wedden

Meer odds

Wamberto krijgt een filmpje te zien van Danilo Pereira, een andere Braziliaanse speler van Ajax die in de jeugd speelt. "Hij is precies hetzelfde als Maxwell (oud-speler van Ajax, red.)", zegt Wamberto. "Ik was bij Ajax een van de oudere spelers. Toch at Maxwell iedere dag met ons en liep hij iedere dag met ons. Hij is precies hetzelfde als Neres en Danilo."

Neres is de Nederlandse taal nog niet machtig, maar dat komt volgens Wamberto vanzelf. "Eerst maar even goed voetballen, dan komt de taal vanzelf."