'Opeens zei iemand: Hé Vennegoor, je moeder heeft drie tieten! Iedereen ging stuk'

'Opeens zei iemand: Hé Vennegoor, je moeder heeft drie tieten! Iedereen ging stuk'

23-03-2018 18:55
17

Bram van Polen heeft tijdens zijn lange carrière bij PEC Zwolle veel aparte incidenten meegemaakt. De 32-back speelt al sinds 2007, toen de club nog FC Zwolle heette, in de hoofdstad van Overijssel en deelt enkele opmerkelijke anekdotes met Voetbal International.

Op de vraag wat hij de vreemdste belediging vindt die hij ooit heeft gehoord, moet Van Polen zelfs terug naar de tijd dat hij nog supporter was. "Toen speelde FC Zwolle voor de beker tegen FC Twente. Zij hadden Jan Vennegoor of Hesselink in de spits. Zij waren beter, maar het stond 2-2 en het was een hele spannende wedstrijd. Opeens hoorde ik, zomaar uit het niets: Hé Vennegoor, je moeder heeft drie tieten! Iedereen ging helemaal stuk, mooi om te zien."

Later kwam Van Polen als speler van PEC in aanraking met trainer Jan Everse, die bekendstaat om zijn aparte gevoel voor humor. De Rotterdammer werd ooit gebeld tijdens een wedstrijd bespreking. "Het was een serieuze bespreking, maar Everse neemt op en zegt: Ik moet je zo even terugbellen hoor. Ik probeer die gasten even wat bij te brengen, maar het lukt steeds niet. En hij liep maar tegen die gast te ouwehoeren en wij hadden iets van: wat is dit nou weer?"