Wennen na transfer naar Ajax: 'In overleg met Marc Overmars dat besloten'

Wennen na transfer naar Ajax: 'In overleg met Marc Overmars dat besloten'

23-03-2018 19:44
15

Nicolas Kühn maakte vorige week vrijdag zijn debuut voor Jong Ajax tegen De Graafschap en daar is de jonge Duitse aanvaller blij mee. Kühn tekende begin januari een contract bij Ajax en had even de tijd nodig om te wennen in Amsterdam.

"Ik heb eindelijk mijn debuut mogen maken. Gelukkig ben ik eindelijk in het team gekomen. Ik hoop zo door te gaan", zegt Kühn tegen Ajax TV. Hij viel in tegen De Graafschap en gaf de assist op Ché Nunnely. "Het was aan het einde van de wedstrijd. Onze tegenstander zat erdoor heen. Ik kwam vier minuten voor tijd in het veld en om dan een assist te geven bij mijn debuut, maakt me erg blij om de ploeg te helpen. Met een assist is mijn debuut nog mooier."

Kühn had even wat aanpassingstijd nodig. "Toen ik bij Ajax kwam had ik nog wat spierklachten. Ik moest mezelf in de ploeg werken, wennen aan de nieuwe spelers en mijn omgeving. Maar nu gaat het beter en voel ik me fit. Ik hoop op nog meer speelminuten."

Wennen aan een nieuw land is niet makkelijk, zegt Kühn. "Alles wat daarbij komt kijken. De taal, nieuwe omgeving, mensen die ik leerde kennen en ook zou moeten leren kennen. Dat is nog steeds niet makkelijk. Zelfs na twee tot drie maanden blijft dat, maar het gaat beter."

"Op dit moment slaap ik bij een gastgezin, de eerste paar dagen woonde ik in een hotel. In overleg met Marc Overmars hebben we besloten dat ik naar een gastgezin mag. Zo kan ik de taal en ook de omgeving beter leren kennen. Dat is voor mijn start hier een goede zaak."