Paranoïde na transfer naar Ajax: Ik kwam in een donkere wereld

Paranoïde na transfer naar Ajax: "Ik kwam in een donkere wereld"

24-03-2018 07:30
32

Mike van der Hoorn is dit seizoen een belangrijke speler bij Swansea City geworden. Bij Ajax werd hij ondanks zijn transfersom van 3,8 miljoen euro niet serieus genomen na zijn komst in 2013 en daar had hij het heel moeilijk mee.

"Ik kwam net terug met Jong Oranje van het EK in Israël. Met talenten die een jaar later schitterden op het WK in Brazilië. En ik moest opeens bij Jong Ajax gaan spelen", zegt Van der Hoorn in het Algemeen Dagblad. "Als je niet hoort waarom, ga je zelf naar redenen zoeken. Ik kwam in een donkere wereld, werd paranoïde. Bij elke bal die je verkeerd raakt, denk je: oh, daar gaan we weer."

Bij de Amsterdamse beloften werd Van der Hoorn een andere speler. "Bij Jong Ajax mis je het vuur en de tegenstand. Je doet alles minder. Dat mag niet, maar gaat vanzelf. Je denkt: wanneer is die wedstrijd klaar?" De oud-speler van FC Utrecht had veel aan de komst van Jaap Stam. "Een icoon van wie je alles opzuigt. Ik vond het leuk met hem te trainen, stelde me weer doelen. Maar die eerste zes maanden? Nee. Ik voelde me echt down." Van der Hoorn kreeg in 2013 de voorkeur boven Virgil van Dijk. Volgens hem had de Liverpool-man dezelfde problemen gehad. "Ook groot en sterk, maar voetballend toen nog niet zo ver dat hij in de Ajax-stijl had kunnen spelen. Moet je hem nu zien."