Koeman in Porsche Panamera: 'Hij vond dat Feyenoord klasse moest uitstralen'

Koeman in Porsche Panamera: 'Hij vond dat Feyenoord klasse moest uitstralen'

24-03-2018 09:40
28

Ronald Koeman moet het Nederlandse voetbal weer uit het slop trekken en heeft daar de kwaliteiten en vooral de uitstraling voor, vindt Ruben Schaken. De oud-aanvaller kende onder Koeman zijn beste periode bij Feyenoord.

"Hij was onze godfather. Hij behandelde iedereen gelijk. Ook de aanvoerder kreeg op zijn kop", zegt Schaken in gesprek met de Volkskrant. "Ook de reserves kregen alle aandacht. Daar ging hij op de dag na een wedstrijd zelf mee aan de slag. Hij organiseerde teamuitjes naar chique tenten, de Harbour Club en zo. Hij vond dat Feyenoord klasse moest uitstralen. Hij droeg ook mooie kleding, reed een Porsche Panamera. Maar bij die etentjes was hij dan wel de gezellige gangmaker."

Koeman is ook de man van de discipline. "We moesten bijvoorbeeld samen ontbijten. Ik baalde ervan, moest mijn wekker om zes uur zetten. Maar voor zijn komst kwamen we pas vlak voor de training met lege magen op de club. Hij maakte ons professioneler, saamhoriger, fitter, maar zei ook na een goede reeks: jongens, neem vanavond een drankje, morgen zijn jullie vrij", aldus Schaken.