Update: Duitse media hebben verklaring voor blauwtje Bayern: gesprek met Arsenal

Update: Duitse media hebben verklaring voor blauwtje Bayern: gesprek met Arsenal

24-03-2018 23:40
23

Een fikse tegenvaller voor Bayern München. Thomas Tuchel heeft géén interesse om komend seizoen trainer te worden van de Duitse grootmacht. Dat meldt het over het algemeen prima ingevoerde BILD zaterdag. 

Der Rekordmeister is op zoek naar een opvolger voor de 72-jarige Jupp Heynckes. Hij nam eerder dit seizoen het stokje over nadat Carlo Ancelotti op straat was gezet. Heynckes is niet van plan om nóg een jaar aan het roer te staan in de Allianz Arena en dus moet Bayern op zoek naar een nieuwe oefenmeester. 

De aanstaande landskampioen van Duitsland zag Tuchel als ideale opvolger voor Heynckes. De club had ook goede hoop dat de voormalig trainer van FSV Mainz en Borussia Dortmund op een vorstelijk aanbod zou ingaan. Bayern komt echter van een koude kermis thuis. 

BILD meldt zaterdag dat Tuchel heeft geweigerd. Hij is naar verluidt in gesprek met een buitenlandse topclub. In de Duitse wandelgangen circuleert ook de naam van Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) als mogelijke opvolger van Heynckes. 

Update 23.40: BILD en  Sport1 denken te weten waarom Bayern München een blauwtje heeft gelopen bij Tuchel. De coach schijnt momenteel in onderhandeling te zijn met Arsenal. The Gunners zijn van plan om komende zomer afscheid te nemen van Arsène Wenger, zo gaat het gerucht, en Tuchel is topfavoriet om in de legendarische voetsporen te treden van de Fransman.