Zeer pijnlijke avond voor Van Marwijk en Van Bommel: Dat is wel erg veel

Zeer pijnlijke avond voor Van Marwijk en Van Bommel: "Dat is wel erg veel"

24-03-2018 23:11
16

Het officiële debuut van Bert van Marwijk als bondscoach van Australië liep vrijdagavond uit op een fiasco. In Oslo gingen de Nederlandse oefenmeester en zijn assistent Mark van Bommel met 4-1 onderuit. In defensief opzicht leek het nergens op bij The Socceroos. 

"Ik verlies niet graag en zeker niet met 4-1. Maar ik heb wel veel geleerd van deze wedstrijd", tekende De Telegraaf na de nederlaag op uit de mond van Van Marwijk. 

Richting het WK 2018 is er héél veel werk aan de winkel voor de trainer. Dat komt overigens niet als een verrassing voor hem. "We zijn niet klaar, maar dat wist ik van tevoren. We hebben elkaar net ontmoet en misschien één keer fatsoenlijk kunnen trainen. We wisten dat we niet veel konden verwachten, maar 4-1 is wel erg veel."

Klagen over tijdgebrek zal Van Marwijk niet doen. "Want ik kende de situatie toen ik eraan begon. Ik ben ongelofelijk blij dat we straks echt kunnen gaan werken met het team. Vanaf 19 mei hebben we bijna een maand de tijd om elke dag te trainen. Dan kun je dit elftal pas echt beoordelen."