Engelsen spreken schande van eigen fans: levenslange stadionverboden dreigen

Engelsen spreken schande van eigen fans: levenslange stadionverboden dreigen

25-03-2018 08:35
22

De Engelsen hebben het schaamrood op de kaken na het gedrag van de fans rond de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. Voetbalbond FA en de National Police Chiefs' Council (NPCC) spreken schande van de voetbalrellen in Amsterdam.

Zo'n 4500 Engelse fans waren naar Amsterdam gekomen. Ongeveer honderd supporters werden aangehouden. Ze gooiden onder meer met bier en flesjes naar de politie en politiepaarden. Ook werd een agent, een lid van de mobiele eenheid, mishandeld.

Op social media doken meerdere video's op van het gedrag van de Engelse fans. 'We veroordelen de onaanvaardbare gebeurtenissen in Amsterdam', meldt de FA in een verklaring, geciteerd door Sky Sports. 'In de aanloop naar deze wedstrijd hebben we de supporters nogmaals opgeroepen ons gastland te respecteren en zich daar op een verantwoorde manier te gedragen.'

Ook de NPCC spreekt zich uit tegen de voetbalrellen. "Het gedrag van veel Engelse fans was verschrikkelijk", laat plaatsvervangend korpschef Mark Roberts weten aan de BBC. Hij baalt van het hoge aantal arrestaties en ziet een 'zorgwekkende trend tijdens de laatste interlands'. Voor de ordeverstoorders dreigt een levenslang stadionverbod.