Kicker bevestigt spectaculair trainersnieuws: Wenger moet plaatsmaken voor Duitser

Kicker bevestigt spectaculair trainersnieuws: Wenger moet plaatsmaken voor Duitser

25-03-2018 12:02
21

Na BILD weet ook het goed ingevoerde Kicker het zeker: Thomas Tuchel is nadrukkelijk in beeld om bij Arsenal de opvolger te worden van Arsène Wenger. Onderhandelingen tussen de Duitse trainer en de Premier League-grootmacht zijn naar verluidt in volle gang. 

BILD pakte zaterdagavond groot uit met het nieuws dat Tuchel een aanbieding van Bayern München naast zich heeft neergelegd. De 44-jarige oefenmeester geeft de voorkeur aan een nieuw avontuur in het buitenland. Tuchel werkte in de Bundesliga eerder bij FSV Mainz en Borussia Dortmund. Sinds 2017 zit hij zonder club. 

Kicker bevestigt nu wat BILD ook al meldde: Arsenal ziet Tuchel als de perfecte vervanger van Wenger. Het is de bedoeling dat er aan het einde van dit seizoen een wisseling van de wacht plaatsvindt in het Emirates Stadium.

De 68-jarige Wenger staat sinds oktober 1996 (!) aan het roer bij The Gunners. Een jaar geleden verlengde Le Professeur zijn contract nog met twee jaar. Nu Arsenal wéér een teleurstellend seizoen doormaakt, beseft de clubleiding dat er iets moet veranderen.