Ajax-revelatie nu al vergeleken met Nigel de Jong: Dat zou mooi zijn

Ajax-revelatie nu al vergeleken met Nigel de Jong: "Dat zou mooi zijn"

25-03-2018 14:46
51

Azor Matusiwa doet het goed bij Jong Ajax. Trainer Michael Reiziger denkt dat de balveroveraar een mooie carrière tegemoet kan gaan in Amsterdam. 

De negentienjarige Matusiwa kwam dit seizoen zeventien keer in actie in de Jupiler League namens Jong Ajax. "Als Carel Eiting er niet is, speelt hij op zes. Hij vult het goed in, speelt altijd vooruit en zit overal tussen. Hij heeft bijna elke bal. Dat heeft hij van nature, maar dit seizoen heeft hij echt veel stappen gemaakt op voetbalgebied", aldus Reiziger voor de camera van FOX Sports. 

Wedden

Meer odds

"Of hij dicht tegen het eerste aan zit? Al deze jongens die hier spelen zitten dicht tegen het eerste aan. Het zou kunnen, maar hij moet zich nog meer ontwikkelen."

Reiziger snapt de vergelijking met Nigel de Jong. "Hij heeft natuurlijk wel een heel mooie carrière. Het zou mooi zijn als Azor dat ook kan doen. Die vergelijking wordt natuurlijk gemaakt, omdat De Jong op die positie ook heel veel ballen afpakt. De toekomst zal uitwijzen of hij zo'n mooie carrière zal krijgen."