Dubbel contractnieuws bij Vitesse: 'Ik zie het nieuwe contract als een beloning'

Dubbel contractnieuws bij Vitesse: 'Ik zie het nieuwe contract als een beloning'

26-03-2018 12:11
21

Vitesse heeft doelman Jeroen Houwen voor langere tijd aan zich gebonden. De 22-jarige Limburger, die onlangs de positie van Remko Pasveer onder de lat overnam, heeft zijn aflopende contract met drie jaar verlengd.

Dit heeft Vitesse maandag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Houwen is verheugd dat hij tot de zomer van 2021 vastligt in Arnhem. "Ik zit inmiddels al zes jaar bij Vitesse en voel mij op mijn plek", laat hij weten aan de clubsite. "Ik ben geduldig, maar wil mijn kans pakken als ik die krijg. Het nieuwe contract zie ik als beloning, maar ook pas als een begin."

Ook technisch directeur Marc van Hintum is tevreden over de deal. "Met Jeroen hebben we een talentvolle en jonge keeper in huis. Het is een rustige en stabiele jongen die op de trainingen stappen maakt en dit seizoen zijn debuut heeft mogen maken. We hopen dat hij zich de komende jaren door blijft ontwikkelen."

De Arnhemmers hadden bovendien nóg een contractnieuwtje. Linksback Lassana Faye beschikte net als Houwen over een aflopende verbintenis, maar Vitesse heeft de optie tot contractverlenging gelicht. Faye is hierdoor tot medio 2019 in het Gelredome te bewonderen.