'Barça ruziet met verdediger over nieuw contract: mogelijk gevolgen voor De Ligt'

'Barça ruziet met verdediger over nieuw contract: mogelijk gevolgen voor De Ligt'

26-03-2018 15:24
71

De toekomst van Samuel Umtiti bij FC Barcelona is in gevaar. De onderhandelingen over een nieuw contract voor de 24-jarige Fransman verlopen zeer stroef en hij heeft al diverse aanbiedingen op zak, meldt Diario Sport maandag.

Barça wil het contract van Umtiti graag verlengen, aangezien hij een transferclausule van zestig miljoen euro heeft. De Catalanen willen echter niet voldoen aan de salariswensen van de centrale verdediger, die in dezelfde schaal terecht wil komen als onder meer Andrés Iniesta en Luis Suarez. Dat vindt de Primera Division-koploper niet terecht.

Wedden

Meer odds

Umtiti lijkt daarmee op weg naar de uitgang van Camp Nou en Manchester United zou wel eens zijn bestemming kunnen zijn. Manager José Mourinho ziet hem als een welkome versterking en vindt het prijskaartje van zestig miljoen zeer schappelijk. De Portugees heeft Umtiti zelfs al opgebeld en een jaarsalaris van negen miljoen in het vooruitzicht gesteld.

Dat is precies het bedrag dat de mandekker van Barça eist, maar de club is allerminst te spreken over de houding van Umtiti en zijn zaakwaarnemer en broer Yannick. Diario Sport schrijft niet of een transfer van Umtiti gevolgen heeft voor Matthijs de Ligt. De Ajacied wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Barça.