Robben: 'Als Manchester United een aanbod had gedaan, had ik daar getekend'

Robben: 'Als Manchester United een aanbod had gedaan, had ik daar getekend'

26-03-2018 15:45
21

Arjen Robben was in 2004 dichtbij een transfer naar Manchester United, maar belandde uiteindelijk bij Chelsea. De aanvaller van Bayern München hoorde na een bezoek aan The Red Devils niets meer.

"Met Sir Alex Ferguson had ik een erg goed gesprek tijdens een diner in Manchester. We hadden het over het voetbal en het leven in het algemeen. Ik ben ook nog naar het trainingscomplex van United gegaan en alles leek in orde", zegt Robben tegen FourFourTwo, geciteerd door Voetbal International. "Nadat ik terugkeerde bij PSV, gebeurde er echter niets meer. Er werd niet meer serieus contact opgenomen vanuit Manchester."

"PSV onderhandelde toen ook met Chelsea, dat misschien wel een betere aanbieding deed? Dat weet ik echt niet", vervolgt Robben. "De plannen van Chelsea bevielen me en alles kwam snel rond. Als Manchester United meteen een aanbod had gedaan, had ik daar getekend. Dat gebeurde niet, maar ik heb ook nergens spijt van."

Bij Chelsea kreeg Robben te maken met manager José Mourinho. "Hij was erg veeleisend en intens. Op die leeftijd (twintig, red.) was dat goed voor mijn ontwikkeling. Ik werk graag hard en ben leergierig. Onze persoonlijkheden pasten goed bij elkaar en hij was een goede people manager. Hij gaf me vertrouwen en ik heb goede herinneringen aan het spelen onder hem."