'Ronaldo drinkt geen alcohol, hij rookt niet. Hij heeft zelfs geen tattoos'

26 maart om 16:29

Het spel van Cristiano Ronaldo is in de loop der jaren flink veranderd. Volgens René Meulensteen wilde de Portugees echter altijd al de beste zijn. En niet alleen op het veld.

"Toen hij achttien was, wilde hij niet alleen de beste worden, maar ook de best uitziende speler ter wereld", zegt Meulensteen, die als assistent-trainer bij Manchester United met Ronaldo werkte, tegen de NOS. "En natuurlijk werd hij bij United wel eens getreiterd met z'n imago van mooie jongen. Zo gaat dat in kleedkamers."

Exemplarisch was het moment in de Champions League-finale van 2016 tegen Atletico Madrid, toen de Real Madrid-ster zijn shirt uittrok na de 4-1. "Het is allemaal heel doelgericht. Zo'n gebaar ook. Hij wil ook een idool zijn. Op zo'n moment toont hij de wereld dat hij er goed uitziet. Hij is meer dan een voetballer. CR7, dat hele verhaal. Hij wil ook dat merk goed neerzetten. Daar hoort zijn lichaam bij. Hij ziet niet voor niets David Beckham als zijn voorbeeld."

Meulensteen wijst echter ook op de andere kant. "Ik heb Ronaldo altijd een heel stabiele jongen gevonden. Hij heeft voor zover ik heb gemerkt ook nooit de neiging gehad iets te doen dat negatief zou kunnen uitpakken voor zijn carrière. Hij drinkt geen alcohol, hij rookt niet. Hij heeft zelfs geen tattoos. Dat doet hij ook niet omdat hij bloed doneert. Nog altijd." In 2015 werd de aanvaller niet voor niets uitgeroepen tot de meest maatschappelijk betrokken sporter ter wereld.

Ondanks zijn verdiensten op en naast het veld werd Ronaldo vorig seizoen uitgefloten door de fans van Real Madrid. "Ik denk echt: er zit een schroefje los bij die fans", aldus Meulensteen. "Hij is alleen maar beter geworden. Hij heeft zichzelf gefinetuned."