'Bayern en Dortmund azen op zelfde trainer en moeten Bosz-record verbreken'

'Bayern en Dortmund azen op zelfde trainer en moeten Bosz-record verbreken'

27-03-2018 08:16
7

De Duitse kranten staan er vrijwel dagelijks vol mee: wie wordt de nieuwe trainer van Bayern München? Nu Der Rekordmeister een blauwtje heeft gelopen bij Thomas Tuchel, lijkt Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig) een belangrijk kandidaat te zijn om Jupp Heynckes op te volgen. 

Afgelopen weekend werd bekend dat Tuchel een aanbod uit München naast zich neer heeft gelegd. De voormalig trainer van Borussia Dortmund en FSV Mainz richt zich op een avontuur in het buitenland. Arsenal en Paris Saint-Germain dingen naar zijn handtekening. 

De aandacht van Bayern is nu verlegd naar de vijftigjarige Hasenhüttl. De Oostenrijker staat sinds 2016 aan het roer bij subtopper Leipzig. Pikant: ook Borussia Dortmund wordt in verband gebracht met Hasenhüttl. BVB weet nog niet of het na afloop van dit seizoen verder wil met Peter Stöger. 

Het contract van Hasenhüttl bij Leipzig loopt door tot medio 2019. Mocht Bayern of Dortmund de coach willen inlijven, dan zal er een stevige afkoopsom op tafel moeten worden gelegd. Volgens BILD wil Leipzig zo'n tien miljoen euro ontvangen. Dortmund betaalde afgelopen zomer vijf miljoen euro aan Ajax om het contract van Peter Bosz af te kopen, een Bundesliga-record.