Nieuwe regels én tijdstippen in Champions League en Europa League: vierde wissel

Nieuwe regels én tijdstippen in Champions League en Europa League: vierde wissel

27-03-2018 12:25
57

De UEFA heeft nieuwe regels aangekondigd voor de Champions League, Europa League en Super Cup. De meest opvallende is de mogelijkheid om een vierde wissel in te gaan zetten.

Dit geldt voor alle Europese knock-outwedstrijden. Mocht het tot een verlenging komen, dan is vanaf nu toegestaan om in de extra tijd een vierde speler in te brengen. De UEFA heeft ook bekendgemaakt dat in de finale van de Champions League en de Europa League en de strijd om de Super Cup nu twaalf wisselspelers in de selectie mogen worden opgenomen. Dit is nu nog zeven.

Daarnaast veranderen de tijdstippen van de wedstrijden. In de Champions League wordt vanaf volgend seizoen om 21.00 uur afgetrapt. Nu is dat nog 20.45 uur. Tijdens de groepsfase zullen elke dinsdag en woensdag twee wedstrijden om 18.55 uur beginnen. Tijdens de laatste speelronde beginnen alle duels op hetzelfde tijdstip.

De Europa League-wedstrijden worden van de groepsfase tot en met de achtste finales om 18.55 uur en 21.00 uur gespeeld. De kwartfinalkes, halve finales en finale worden om 21.00 uur gespeeld.