'Talentvolle rechtervleugelspeler' tekent tot 2021 in De Kuip: Nog veel te leren

'Talentvolle rechtervleugelspeler' tekent tot 2021 in De Kuip: "Nog veel te leren"

27-03-2018 17:25
42

Feyenoord ziet het zitten in Crysencio Summerville. De zestienjarige aanvaller is dinsdag tot de zomer van 2021 vastgelegd door de Rotterdamse topclub. 

Via de officiële kanalen meldt Feyenoord dat Summerville een meerjarig contract heeft gesigneerd in De Kuip. De tiener speelt dit seizoen voor Feyenoord O17. Op vijftienjarige leeftijd debuteerde Summerville in Oranje O17.

"Ik speel al sinds mijn zesde bij Feyenoord, ik ben hier groot geworden. Daarom vind ik het extra bijzonder om vandaag mijn eerste profcontract hier te tekenen", aldus de dribbelaar.

"Dit is een belangrijke volgende stap in mijn carrière, maar ik weet ook dat ik nog jong ben en dat er nog heel veel te leren valt voor mij. Ik blijf de komende jaren hard werken hier bij Feyenoord, zodat ik hopelijk door kan breken bij deze mooie club."

Technisch directeur Martin van Geel omschrijft Summerville als een 'talentvolle rechtervleugelspeler'. "Hij is niet al te groot, maar enorm behendig en slim aan de bal. Ondanks zijn lengte schuwt hij duels niet en is hij altijd in beweging. Een lastig te verdedigen aanvaller die je als verdediger niet graag tegenover je hebt."