'Op die posities hebben we een topspeler en het grootste talent van Europa'

'Op die posities hebben we een topspeler en het grootste talent van Europa'

27-03-2018 18:48
46

Arie Haan denkt dat het Nederlands elftal de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kan zien. De oud-trainer waakt echter voor al te veel enthousiasme na de 3-0 zege op Portugal.

"We hebben in Nederland genoeg talent, dat heb ik altijd gezegd. Maar laten we wel een beetje rustig blijven", zegt Haan in het Algemeen Dagblad. "Niet direct van de daken gaan roepen dat we weer bij de wereldtop gaan horen. Maar inderdaad, het was lang geleden dat we weer eens op een positieve manier in het nieuws zijn."

"Nu rustig blijven en op deze manier doorgaan", vervolgt Haan. "Er is genoeg om je op te verheugen. Kijk eens naar die verdediging. Met Virgil van Dijk staat daar een topspeler van Liverpool. En Matthijs de Ligt natuurlijk, het grootste talent van Europa op die positie. Zeker als je er zoals nu nog een extra centrale verdediger bij zet, komt er weinig door."

Naast De Ligt valt nog een andere Ajacied in positieve zin op. "Ik geniet trouwens ook van Donny van de Beek. Dat weet Sjakie (Sjaak Swart, begeleider van Van de Beek) ook. Wat me aan hem bevalt? Hij is echt een complete speler: komt voor het doel, scoort, maar is verder ook overal. Ja, we kunnen weer met optimisme naar de toekomst kijken."