Jong Oranje boekt magere zege in Andorra; Oranje onder 19 loopt EK mis

Jong Oranje boekt magere zege in Andorra; Oranje onder 19 loopt EK mis

27-03-2018 19:55
16

Jong Oranje heeft de tweede plek in de Groep 4 van de EK-kwalificatie steviger in handen. De ploeg van bondscoach Art Langeler boekte op bezoek bij Andorra een magere zege: 0-1.

Jong Oranje had in eigen huis nog met 8-0 van Andorra gewonnen, maar op het knollenveld in Andorra la Vella kwam een monsterzege nooit in beeld. Het enige doelpunt van Nederland kwam vlak voor rust op naam van NEC'er Arnaut Groeneveld, die scoorde uit een schitterende vrije trap. Overigens moest Thomas Ouwejan het veld per brancard verlaten, nadat hij een bal in het gezicht had gekregen.

Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het EK volgend jaar zomer in Italië. De vier beste nummers twee (van de negen poules) spelen play-offs. Jong Oranje speelt nog tegen Jong Engeland en de leeftijdsgenoten van Schotland. De ploeg van Langeler heeft momenteel twee punten minder dan de Engelsen.

Oranje onder 19
Oranje Onder-19 gaat niet naar het EK in Finland. In het beslissende duel waren de leeftijdsgenoten van Duitsland te sterk: 1-4. Orkun Kökcü maakte het enige Nederlandse doelpunt.